Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Vasakronan bygger kontor vid Triangeln

Publicerad: 28 november 2016, 13:35

Kvarteret Priorn. Illustration: White.

Vasakronan köper mark av Malmö stad i syfte att bygga ett nytt kontorskvarter vid Triangeln i centrala Malmö. Kvarteret som omvandlas heter Priorn och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter BTA.


Ämnen i artikeln:

MalmöWhite arkitekterTriangelnFastighetsmarknaden i SydsverigeVasakronan Fastigheter

Det var på måndagen som Malmös tekniska nämnd godkände köpeavtal som uppgår till cirka 77 miljoner kronor.

Försäljningen omfattar fastigheterna Priorn 5, Innerstaden 6:59 och 6:147 och ingår i en detaljplan som gör det möjligt att bygga kontor, lokaler, bostäder och förskola. Kvarteret ligger strax söder om Konsthallstorget.

– Storkvarteret Priorn är en genomtänkt satsning där alla framgångsfaktorer finns för ett växande Malmö i omvandling och Vasakronans kontorskvarter bidrar med en viktig pusselbit för denna helhet, säger Håkan Thulin, exploateringschef i Malmö stad.

Stadens planarbete har skett i nära med Vasakronan och arkitektkontoret White, där man tagit fram gestaltningsprinciper. Bland annat ska platsen utformas “i samklang med omgivande kvarter, med bland annat Konsthall, Malmö Opera samt station Triangeln”, enligt ett pressmeddelande.

– Kontorskvarteret blir en tydlig kant till Konsthallstorget och en attraktiv adress på Pildammsvägen, säger Carl-Johan Gustavsson, affärsområdeschef på Vasakronan.

Byggstart planeras till våren 2017, och beräknas pågå till sommaren 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News