Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Vasakronan bygger i trä i Uppsala

Publicerad: 24 April 2018, 03:45

Bild: Vasakronan/White.

Uppsala kommun har antagit en detaljplan som möjliggör för bygget av Vasakronans projekt Magasin X – en kontorsbyggnad helt i trä.


Ämnen i artikeln:

White arkitekterUppsalaVasakronan Fastigheter

Uppsala kommun har antagit en detaljplan som möjliggör för bygget av Vasakronans projekt Magasin X – en kontorsbyggnad helt i trä.

Den nya fastigheten ingår i kvarteret Fjalar, invid Resecentrum i centrala Uppsala. Magasin X omfattar 11 000 kvadratmeter.

– Uppsala är en ambitiös kommun med skarpa mål för hur man vill växa smart och hållbart och vi märker ett ökat tryck även från våra hyresgäster att man söker mer långsiktigt hållbara lokallösningar. Då är bland annat trä efterfrågat. Att bara vistas i ett hus byggt av trä ger en annan upplevelse, Jan-Erik Hellman, chef region Uppsala, Vasakronan.

Enligt Hellman har man redan tecknat en avsiktsförklaring med en hyresgäst, och för diskussioner med ytterligare några andra.

Ambitionen är att starta projektet under året.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.