Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Vasakronan bygger för 744 miljoner

Publicerad: 23 augusti 2016, 06:53

Priorn som ska byggas i Malmö. Bild: Vasakronan/White.

I samband med två stora uthyrningar i Malmö och Solna Strand, väljer Vasakronan att starta två nya projekt i områdena. I Malmö investeras 560 miljoner i ett nytt kontorshus mitt i city.


I samband med två stora uthyrningar i Malmö och Solna Strand, väljer Vasakronan att starta två nya projekt i områdena.

Det är COWI som hyr totalt 5 400 kvadratmeter kontor, fördelat på 2 600 kvadratmeter i Malmö och 2 800 kvadratmeter i Solna Strand.

Uthyrningen i Malmö gäller en ny fastighet, Priorn 5, som börjar byggas när detaljplanearbetet är klart. Fastigheten ligger vid Triangeln i centrala Malmö och är i och med uthyrningen uthyrd till 48 procent innan projektstart.

Investeringen för den 13 200 kvadratmeter stora fastigheten uppgår till 560 miljoner kronor.

I Solna Strand kommer Vasakronan i och med uthyrningen investera 184 miljoner kronor i fastigheten Nöten 5, som innebär en omdaning av hela huset.

– Med bygget av Priorn kan vi erbjuda toppmoderna kontor i Malmös absolut bästa läge, det är unikt för staden. Solna strand är ett väletablerat område med mycket bra kommunikationer och med vår satsning kommer vi nu kunna möta efterfrågan på moderna lokaler i en attraktiv kontorsmiljö, säger Fredrik Wirdenius, vd, Vasakronan.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.