fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Undersökning: Allt färre kräver heltidsnärvaro på kontoret

Publicerad: 5 december 2022, 10:13

Det blir ovanligare och ovanligare att kräva att anställda ska jobba från kontoret. Något som kan förklara varför färre vill säga upp sig jämfört med i våras. Det visar en färsk undersökning som Novus utfört för Sodexos räkning.

Ämnen i artikeln:

SvepetSodexo

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Johanna Langer, marknadschef på Sodexo, kommenterar Novus undersökning.

Enligt undersökningen har bara 20 procent av tjänstemännen en arbetsgivare som kräver att arbetet ska utföras heltid från kontoret. I mars i år var motsvarande siffra 26 procent.

Parallellt har andelen tjänstemän som funderar på att säga upp sig minskat. I mars 2022 hade var tredje tjänsteman sådana tankar, men i oktober har den andelen minskat till var fjärde.

Läs mer: Microsofts vice vd: ”Kontoret är till för att slå sönder strukturer”

Det är undersökningsföretaget Novus som på uppdrag av servicejätten Sodexo genomfört intervjuer med 1 091 tjänstemän i privat och offentlig sektor om deras arbetssituation samt hur de tror att arbetslivet kommer att utvecklas fram till 2030.

– Att färre tjänstemän nu överväger att byta jobb kan dels ses som en konjunktureffekt, dels som ett resultat av att färre arbetsgivare kräver att arbetet utförs heltid på kontoret nu jämfört med i våras. I undersökningen framgår det tydligt att flexibla arbetstider och möjligheten att jobba på distans skattas högt. Mycket tyder på att arbetsgivarna har lyssnat och att arbetslivet efter pandemin har stabiliserat sig, med hybridarbete som den nya normen, säger Johanna Langer, marknadschef på Sodexo, i en kommentar.

Sedan hösten 2021 har Novus kvartalsvis undersökt inställningen till arbetslivet hos svenska tjänstemän. Den senaste undersökningen, som det refereras till i den här artikeln, utfördes i oktober 2022.

Topp tre på tjänstemännens önskelista för arbetslivet 2030 inom den egna branschen:

1. Kortare arbetsvecka (47 procent)

2. Mer flexibla arbetstider (40 procent)

3. Kunna välja att jobba varifrån som helst globalt (36 procent)

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev