Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Tre: ”Ska vara lätt att återgå till kontoret”

Publicerad: 23 september 2021, 11:06

Interiör i 3Huset, Tres huvudkontor vid Globen i Stockholm.

Foto: Lasse Olsson

Efter 1,5 år av pandemi är det snart dags för hemarbetande svenskar att börja återgå till kontoret - men hur förberedda är arbetsgivarna på återgången? Vi har pratat med telekombolaget Tre för att höra hur deras planer ser ut framåt.


Ämnen i artikeln:

Tre Sverige

Den 29 september hävs rekommendationerna för hemarbete och många företag förbereder sig för återgången till kontoret. Vi har pratat med några av landets största arbetsgivare för att höra hur deras planer ser ut framöver. Näst på tur är Cecilia Eriksson, HR-direktör på telekombolaget Tre. 

Hur ser era lokaler ut i dag?
– Vi sitter i ett hus vid Globen som fyller tre år här i dagarna. Det är ett inspirerande och härligt kontor, inspirerat av vår kultur. Huset är cirka 14 000 kvadratmeter.

Läs även: Ericsson utvärderar sina lokaler: ”Kommer experimentera oss fram”

Hur har pandemin påverkat behovet av lokaler för er?
– Under tiden för hemarbete så kändes det så klart väldigt tråkigt att våra fina och nybyggda lokaler i princip stått helt tomma. Men vi ser att fler och fler av våra medarbetare börjar komma tillbaka till kontoret och hoppas att vi alla har möjlighet att ses på kontoret igen.

Kommer ni att minska, öka eller behålla era ytor de kommande åren? Hur ser planerna för lokalerna och arbetssättet ut?
– Vi kommer att behålla vårt fina kontor och alla treor kommer att ha sin bas i 3Huset. Vi kommer att avvakta och se hur 3Huset kommer användas framöver, på vilka sätt vi behöver anpassa och göra om för att skapa ett kontor som ger mervärde och som människor vill vara i. Vi gillar att hänga och ses och hoppas att många anställda ska välja att vara här mycket. Sen har vi så klart respekt för att hemmajobbet har medfört en större flexibilitet i vart man kan sitta och jobba, vilket kommer vara möjligt för de flesta av våra anställda också.

Läs även: Skatteverket: Vi minskar ytorna med 38 000 kvadratmeter

Tidigare i september presenterade Tre att man inför en hundzon på kontoret för att erbjuda medarbetare möjligheten att ta med sig sin hund till jobbet. 

Hur kom ni fram till det beslutet?
– Antalet nyregistreringar av hundar ökade med ca 10 procent under 2020 och det antalet speglar även våra medarbetare. Det har varit lätt att ha hund när man jobbar hemifrån och vi vill att det även ska vara lätt att återgå till kontoret. Därför kan man nu ta med sig sin fyrbente vän. Det är en del av det vi har valt att kalla ”back to office boost”, där vi gör saker som underlättar återgången till kontoret för våra medarbetare.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Tre Sverige

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.