måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Technopolis Gårda byter namn – blir Ullevi

Publicerad: 15 februari 2023, 13:41

Gårda blir Technopolis Ullevi. Namnet Ullevi härstammar från Ull, ”spelens och lekens gud” i den fornnordiska mytologin.

Foto: Technopolis

Det som tidigare hette Gårda blir nu Technopolis Ullevi. Skälet till namnbytet, menar ägaren Technoplois, är en ambition att tydligare positionera sig i området Ullevi i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

SvepetGöteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Finska Technopolis, som tillhandahåller kontorsytor i campusområden runt om i Europa, förvärvade campuset i Gårda i centrala Göteborg av fondjätten Niam för drygt sju år sedan. Köpeskillingen landade på över en miljard kronor.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 34 000 kvadratmeter.

Läs mer: EHF köper Stadsmissionens välkända gula hus på Stigberget i Göteborg

Sedan köpet har det finska bolaget fortsatt utveckla fastigheten och utöka tjänsteutbudet.

I höstas lanserade Technopolis även en kontorshub intill campuset – ett anpassningsbart kontor för mindre team, om runt tio personer, med privata kontorsutrymmen och delad service.

Huben är nästan helt fullbelagd, menar Technopolis i ett pressmeddelande. Detsamma gäller hela Technopolis campus i Göteborg.

Läs mer: Cirkeln sluts: Volvo Cars flyttar tillbaka till Gyllenhammars huvudkontor

– Trots att vi inte är en arena för sport och underhållning, identifierar vi oss med konceptet och ser oss själva som en arena för affärer, där vi erbjuder våra kunder tillgång till flexibla arbetsytor med ett brett tjänsteutbud. Att associeras med en så legendarisk plats som Ullevi känns lyxigt och vi ser fram emot att fortsätta vår verksamhet i aningen ny skepnad, säger Johan Herner, business unit director på Technopolis Ullevi, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev