Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Tar trappan i Hagastaden

Publicerad: 29 april 2015, 11:07

Foto: Gitta Wilén.

Stockholms landstings idrottsförbund, SLIF, har tillsammans med Atrium Ljungberg startat ett projekt för att främja vardagsmotion i Hagastaden.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergHagastaden

Det är trappans status som möjliggörare av gratis vardagsmotion som ska lyftas genom relevant information. Till sin hjälp använder man sig av en mobilapp kopplad till informationsskyltar som sitter vid varje våning. Där medarbetarna och besökare följa information om effekten av att röra på sig och se antal trappsteg som avverkats och kalorier som gått förlorade. Men det handlar inte om att fasa ut hissen.
– Att inte bara ställa sig framför en hiss och trycka på knappen, utan att medvetet välja gratis vardagsmotion, är en väg till hälsa och bättre mående. Om man av olika orsaker inte klarar att gå många våningar, kan man alltid välja att gå en delsträcka eller att gå ner för trapporna. Hissarna kommer alltid att finnas kvar för de som verkligen behöver, Thomas Bergenfeldt, verksamhetsledare på , SLIF.

I huset på Norra Stationsgatan 69 har ca 600 anställda vid Stockholms läns landsting sin arbetsplats. Det är främst dem som SLIF vänder sig till i det här pilotprojektet. Camilla Lemnell är marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg, ser ett större användande av trappor som något de gärna är med och stödjer, men att det också handlar om att fastighetsbolagen gör trapporna mer attraktiva att gå i, att se över belysningen, ökar trivseln och tillgängligheten.

Redaktionen

Källa: Gitta Wilén på Hagastaden.se

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergHagastaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.