Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Studio Stockholm får i uppdrag att utveckla 21 000 kvm kontor vid Stureplan

Publicerad: 7 november 2022, 16:29

Alessandro Cardinale och Studio Stockholm får i uppdrag att säkra framtiden för kontoren i Sturekvartret. Foto: AIDA/Studio Stockholm

Studio Stockholm Arkitektur ska utveckla 21 000 kvadratmeter kontorsyta i Kvarteret Sperlingens backe vid Stureplan. Östermalmskvarteret totalrenoveras just nu av den Förenade Arabemiraten-anknutna ägaren Adia.

Ämnen i artikeln:

SvepetStudio Stockholm arkitekturStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Lokalplanen för Stureprojektet godkändes i våras då Mark- och miljööverdomstolen meddelade att man antar detaljplanen – vilket innebär en rejäl uppdatering av huvudstadens shopping-, kontors -och nöjesmekka.

Som ett led i detta har arkitektbyrån Studio Stockholm valts ut för att utveckla all kontorsyta i kvarteret – totalt 21 000 kvadratmeter.

Läs mer: Se ADIA:s nya plan för Sturekvarteret

Det handlar om fastigheterna belägna på Birger Jarlsgatan 18 (Marmorhallarna), Stureplan 4 och Grev Turegatan 3–5 (Ostermans), ovanpå Sturegallerian.

– Det är ett viktigt uppdrag för oss och för kunden, säger Studio Stockholms Alessandro Cardinale, partner och uppdragsansvarig arkitekt, till Fastighetsnytt.

Han fortsätter:
– Storleken är inte den utmanande parameter här. Vi är vana vid stora och komplexa projekt. Det som är viktigt här, och som kunden prioriterar, är att skapa ”rätt” produkt för Sturekvarteret för att matcha efterfrågan, det starka varumärket Sture och för att säkra kontorsprodukten i tiden.

Kontorsytan fördelas på cirka 16 000 kvadratmeter nybyggnation och cirka 5 000 kvadratmeter upprustning. Planen är att allt ska vara färdigställt till 2026.

– Mer kommer vi kunna berätta vid lanseringen för marknaden, säger Alessandro Cardinale.

Läs mer: MÖD ger tummen upp för detaljplanen i Sturekvarteret: ”Äntligen”

Carl Johansson, chef för kontorsutveckling och uthyrning på TAM Group (som leder utvecklingsarbetet åt fastighetsägaren Adia, Abu Dhabi Investment Authority) om valet av Studio Stockholm:

– De ligger i framkant av konceptutveckling, kontorsutveckling och komplexa transformationsprojekt, så vi känner oss säkra på att de kommer att skapa en unik kontorsprodukt för Sturekvarteret.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev