Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Studie: Fem myter om millennials

Publicerad: 4 september 2019, 12:30

Saccosäckar – inte så hett som du tror.

Foto: dotshock/Mostphotos

Nästa år kommer hälften av den globala arbetskraften bestå av millennials och förr eller senare påverkas även fastighetsbranschen. Det visar en färsk studie av CBRE.


Ämnen i artikeln:

CBRE

Nästa år kommer hälften av den globala arbetskraften bestå av millennials och förr eller senare påverkas även fastighetsbranschen. Men kanske inte på det sätt de flesta tror, visar en färsk studie av CBRE.

Studien är global och visar hur personer födda mellan 1980 och 2000 väljer att leva, arbeta och tillbringa sin fritid.

– Det här slår hål på flera myter om millennials. Slutsatsen är att de är betydligt mer konservativa och traditionella än vad som tidigare framställts, skriver Anders Hansén, rådgivare på CBRE, i ett blogginlägg på Fastighetsbloggen.

Tvärtom vad många kanske tror så önskar sig två tredjedelar ett eget eller delat kontorsrum, inte öppna kontorslandskap, enligt studien. Och även om de unga kommer att omfamna ett flexibelt arbetssätt så bör branschen inte bara anta att de ska acceptera stora förändringar.

God ledarskap ses därför som en viktig framgångsnyckel.

– I stället för att spendera tid på att se över arbetssätt och skrivbord bör man fråga sig vilken typ av upplevelse man vill att anställda ska ha på kontoret. Rätt medarbetarupplevelse driver engagemang, välmående och prestation, skriver Anders Hansén och pekar på faran i att klumpa ihop stora demografiska grupper.

Vanliga myter om millennials är att de…

- känner sig berättigade till ett bra jobb och en snabb karriär. Korrekt: Majoriteten är glada över att ha ett jobb överhuvudtaget.
- är ”jobb-hoppare” och stannar kort tid vid varje anställning. Korrekt: 62 procent vill ha en karriär på ett eller ett fåtal arbetsplatser.
- tycker att det är naturligt att sudda ut gränsen mellan jobb och fritid. Korrekt: 56 procent säger att arbete och fritid skall vara tydligt separerade.
- vill jobba och bo i storstäder. Korrekt: Till viss del, men hela 55 procent uppger att tanken om att arbeta i en liten eller medelstor stad är tilltalande eller mycket tilltalande.
- föredrar kontor utan skrivbord men med soffor, biljardbord och sittsäckar. Korrekt: Bara en tredjedel vill jobba i en öppen arbetsmiljö, medan två tredjedelar vill ha ett eget eller delat kontorsrum.

Källa: CBRE

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

CBRE

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.