Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Stort projekt i Stockholm tar nytt kliv när Fabege får markanvisning i Söderort

Publicerad: 25 september 2020, 13:13

Fabege har fått en markanvisning för nybyggnation av 33 000 kvadratmeter kontor i mellanrummet mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

FabegeStefan DahlboHammarby sjöstad

Markanvisningen gäller mark vid Hammarby Fabriksväg och är en del i stadens arbete med att koppla ihop 50-talsstadsdelen Hammarbyhöjden med mer moderna Hammarby Sjöstad. 

Läs även: Fabege om senaste köpet Sjöstan: ”Priset speglar verkligheten även efter corona” 

Den upplyfta Hammarbyvägen och den lägre liggande Hammarby fabriksväg föreslås slås samman på den lägre nivån och utvecklas till en stadsgata med bebyggelse längs bägge sidorna. 

Målet är ett skapa ett sammanhängande stadsrum med upp till 5 000 arbetsplatser, hotell och ett torg. 

Läs även: Skanska investerar halv miljard i Sjöstan

– Hammarby Sjöstad är en stadsdel med en bra mix av bostäder, kontor, skolor, kultur och service som ligger oss varmt om hjärtat. Vårt nyförvärv av kvarteret Påsen 1, våra fastigheter längs Hammarby Fabriksväg och denna nya markanvisning ger oss mycket goda förutsättningar att expandera Sjöstans levande stadskaraktär och goda arbetsmiljö söderut, säger Fabeges vd Stefan Dahlbo i ett pressmeddelande.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.