onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Stayaround öppnar nytt på Södermalm – ”Ikea för kontoret”

Publicerad: 20 maj 2021, 08:33

Michaela Bäucke Kollem, vd för Stayaround.

I augusti öppnar Stayaround en ny coworking-enhet på Medborgarplatsen i Stockholm och har tecknat ett fyraårigt kontrakt med Balder. ”Det Ikea har varit för hemmet vill vi vara för kontoret”, säger Michaela Bäucke Kollem, vd för Stayaround.

Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterCoronavirusetSödermalm

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Lanseringen innebär att Stayaround återvänder till Södermalm i Stockholm. Den nya anläggningen, Göta Ark, är runt 3 000 kvadratmeter stor och bolaget har redan, drygt en vecka efter kontraktssigneringen, hyrt ut de första rummen. 

– Vi ser fram emot att återigen öppna på Södermalm då vi har många medlemmar som länge efterfrågat en hub där, säger bolagets vd Michaela Bäucke Kollem till Fastighetsnytt. 

Läs även: Coworking hett i Rissne – ytorna dubbleras

Målgruppen är små- och medelstora företag som vill dela kontor för att skära ned på sina kostnader, samtidigt som det finns möjlighet att skala upp kontoret om ett sådant behov uppstår efter pandemin. Göta Ark har allt ifrån flexibla kontorsplatser för några tusenlappar i månaden till privata kontor med egen entré för större bolag.

– Vi vill vara ett alternativ för de företag som inte vill spendera för mycket pengar på sitt kontor. Det Ikea har varit för hemmet, med prisvärdhet och funktion, vill vi vara för kontoret.

Läs även: Tegelbacken ska rivas – nu letar coworking-aktören efter nya lokaler

Samtliga medlemmar har tillgång till gemensamma ytor som lounge, spelrum och kök. 

– Stämningen på arbetsplatsen har blivit allt viktigare för företag. Vi vill skapa en kultur som omfamnar mångfald och välkomnar därför alla typer av entreprenörer, branscher och företag till Göta Ark. 

En bred mix av hyresgäster skapar enligt henne bättre förutsättningar för möten som sedan inte sällan leder till nya affärsmöjligheter.

Det är något som Josef Fallelsen, vd på Vaam och hyresgäst på Tegelbacken, själv har erfarit. 

– Jag känner mig alltid välkommen till kontoret av personalen och de andra hyresgästerna. Det känns som att vi ingår i ett sammanhang, där möjligheten att knyta nya kontakter ges väldigt naturligt, kommenterar han.

Fastighetsägaren Balder har samarbetat med Stayaround i snart tre år och ser nu fram emot att öppna Göta Ark i augusti.

– Stayaround är specialister på att snabbt och effektivt skapa tilltalande miljöer där man vill vara, kommenterar bolagets affärsområdeschef Max Hultin. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev