Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Stark start för coworking-aktörens senaste tillskott

Publicerad: 30 oktober 2020, 11:53

Coworkingbolaget har öppnat fyra anläggningar i år och det senaste tillskottet, Biblioteksgatan 29, har blivit ett riktigt draglok. ”Den har snabbt seglat upp som vår populäraste anläggning”, säger bolagets marknadschef Paul Linderoth.


Ämnen i artikeln:

ConvendumCoworkingCoronaviruset

Convendum har expanderat kraftigt under sina första fem år och trotsar nu även coronakrisen. I augusti öppnade bolaget sin senaste anläggning precis vid Stureplan, med utsikt över Humlegården och Kungliga biblioteket. 

– Den har snabbt seglat upp som vår populäraste anläggning. Det kan vara svårt att förutse sådant från början, men våra kunder trivs bra här, säger Paul Linderoth, marknadschef på Convendum. 

Läs även: Hufvudstaden näst på tur med coworking 

Fastigheten ägs av Humlegården och själva anläggningen är 2 755 kvadratmeter stor. Convendum har fyra våningsplan, med tillgång till stora kontorslösningar för större kunder, så kallat ”big office”.

– Vi letar som bäst efter ett större bolag som vill hyra ett helt våningsplan på 300 kvadratmeter. För mindre bolag finns det möjlighet att hyra ett eller flertalet egna privata kontor, så kallat ”private office”. 

Paul Linderoth säger att intresset för coworking har ökat sedan början av sommaren. 

– Antalet intresseanmälningar har fördubblats sedan dess. Vi har flera välkända bolag som hyr ”big office” av oss.

 

Varför har intresset ökat? 

– Bolag som växer vill ha lokaler som kan justeras efter behov. Vi ser också att distansarbetet har ökat ännu mer sedan coronan. De allra flesta av våra kunder vill helst kombinera jobb i hemmet och på det traditionella kontoret med coworking. 

 

Läs även: Forskning om coworking: ”Läget är inte allt” 

Men Convendum har inte heller varit helt skonade från coronapandemin.

– Vi expanderar men tror att siffrorna kunde ha varit ännu bättre utan coronan. Men vi är stolta över att ha kunnat öppna ytterligare ett coworking space i Stockholm, på en av de mest attraktiva platserna, säger Linderoth.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.