Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Skanska utvecklar kontor åt Vattenfall i Luleå

Publicerad: 14 November 2014, 10:31

Kontoret kommer att byggas på Porsön i norra delen av staden.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeLuleåVattenfallSkanska

Skanska ska utveckla ett nytt kontor med Vattenfall som hyresgäst i Luleå. Kontoret kommer att byggas på Porsön i norra delen av staden. Det blir en byggnad i tre plan med en bruttoarea på 6 200 kvadratmeter.

Det nya kontoret byggs i området Porsögården, intill Luleås tekniska universitet och Luleå Science Park. Porsögården ligger drygt fyra kilometer nodväst om centrum.

– Det här är ett expansivt område där allt fler verksamheter väljer att etablera sig och vi ser fram emot att inleda vårt första kommersiella utvecklingsprojekt i Luleå. Vi kommer att kunna erbjuda ett yteffektivt kontorshus som motsvarar högt ställda hållbarhetskrav åt Vattenfall, säger Mats Engvall, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att certifiera kontoret enligt Miljöbyggnad, på högsta nivån, Guld. Utöver kontorsbyggnaden, som ritats av Temagruppen, kommer Skanska att anlägga intilliggande parkmiljö samt parkeringsplatser och garage.

Kontoret uppförs på mark som Skanska förvärvar av Luleå kommun och genomförandet är villkorat av att markköpet vinner laga kraft. Förutsatt att allt går som planerat är avsikten att påbörja bygget under våren 2015 och kontorshuset ska stå klart för inflyttning till hösten 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.