måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Skanska investerar halv miljard i Sjöstan

Publicerad: 15 maj 2018, 05:56

Sthlm 04. Bild: Skanska.

Skanska investerar 560 miljoner kronor i kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Totalt kommer huset att få en uthyrningsbar yta om 12 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

Hammarby sjöstadSkanska

Kontorshuset är en del i byggbolagets större satsning i stadsdelen. Det kommer att vara åtta våningar högt och utgöra ett komplement till den högre skrapan, Sthlm 01. Totalt kommer kontorsklustret bestå av 100 000 kvadratmeter och rymma 6 000 arbetsplatser.

– Vi är glada att starta ytterligare en etapp i vårt kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Efterfrågan på lokaler i Sthlm New är stor och vi stärker genom denna projektstart vårt erbjudande till marknaden, säger Caroline Arehult, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03, vilka båda är fullt uthyrda och avyttrade till Vasakronan och Aberdeen. I början av 2017 påbörjades skrapan Sthlm 01 som blir 27 våningar hög.

Byggnadsarbetet påbörjas omgående och lokalerna i Sthlm 04 förväntas vara färdiga för inflyttning under det fjärde kvartalet 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev