Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Skanska får bygga kontorshus i Älvsjö

Publicerad: 24 februari 2020, 07:37

Tomten ligger vid Folkparksvägen och Kontrollvägen alldeles intill E4.

Foto: Stockholms stad

Politikerna i exploateringsnämnden har sagt ja till att ge Skanska en markanvisning för ett nytt hotell- och kontorshus vid Västberga handel i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadSkanskaÄlvsjö

Som Fastighetsnytt berättat tidigare vill Skanska bygga ett nytt kontorshus med plats för cirka 300 personer vid Västberga handel i stadsdelen Älvsjö i södra Stockholm. Byggnaden ska även innehålla hotell och annan service.

Läs även: Skanska väntar besked om nytt kontorshus i Stockholm

Flera byggherrar har visat intresse för marken och Stockholms stad har att ge markanvisningen till Skanska efter anbudstävling där bolaget vann på grund av högst tomträttsavgäld.

Enligt Stockholms stad stämmer ett nytt kontorshus på platsen överens med översiktsplanens mål om att skapa en bättre koppling mellan Älvsjö och Telefonplan samt öka antalet arbetsplatser i Söderort.

Siktar på byggstart 2022

Tomten ligger vid Kontrollvägen/Folkparksvägen och den nya byggnaden ska innehålla cirka 25 000 kvadratmeter hotell och kontor med inslag av service, idrott och kultur.

Detaljplaneprocessen påbörjas under våren och kommer att fortlöpa under kommande år. Skanska kommer parallellt att förtydliga konceptet och närmare definiera hur ytorna ska fördelas. Förhoppningen är att kunna byggstarta projektet under 2022.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.