Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Skanska bygger kontorshus i Flemingsberg för 800 miljoner

Publicerad: 28 september 2022, 09:00

Foto: Skanska

Skanska har tecknat avtal med Fabege om att bygga ett nytt kontorshus och innovationslokaler i Flemingsberg för cirka 800 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkanskaFabege

R


– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att genomföra det här projektet i samverkan med Fabege. Här ska vi tillsammans skapa en byggnad i framkant, kommenterar Henrik Sundqvist, distriktschef på Skanska, i ett pressmeddelande.

Under 2021 tecknades avtal för fas 1 som omfattade projekteringsmedverkan och produktionsförberedelser. Nu inleds den andra fasen som omfattar uppförandet av ett kontorshus i tolv våningar med restaurang i markplan, och en lägre byggnad med utvecklings- och innovationscenter i två våningar.

– Jag ser mycket fram emot ett fortsatt samarbete med Skanska. Vår gemensamma erfarenhet och kompetens kommer bidra till att vi gör verklighet av de högt uppsatta målen för projektet, säger Klas Holmgren, chef projekt och förädling på Fabege.

Alfa Laval är hyresgäst och projektets bruttoarea är cirka 30 000 kvadratmeter. Arbetena beräknas vara färdigställda under våren 2025.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev