Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Skanska bygger för halv miljard till Fortifikationsverket

Publicerad: 17 oktober 2022, 05:48

Skanska ska utveckla bland annat kontor, förråd och verkstäder åt totalförsvaret som växer i takt med det försämrade säkerhetsläget i Europa. Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten

Skanska har tecknat avtal med Fortifikationsverket om att bygga kontor, förråd och verkstäder. Avtalet är värt cirka 550 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkanska

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Totalt omfattar projektet cirka 25 000 kvadratmeter. Byggnadsarbetena inleds i början av 2023 och allt ska vara färdigställt till sommaren 2025, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

– Det är en del i vårt kontinuerliga arbete med att möta totalförsvarets ökande behov av ändamålsenliga fastigheter, säger Fortifikationsverkets pressekreterare Johanna Holst till Fastighetsnytt.

Läs mer: NCC bygger för 80 miljoner åt Försvarsmakten

Men mer än så kan inte myndigheten avslöja om de kommande projekten.

Marknaden för svenska försvarsfastigheter växer så det knakar, något som Fastighetsnytt berättade om i ett reportage i våras.

I maj sålde JM kontorsprojektet K1 Karlbergs Strand i Solna till Fortifikationsverket för 2,4 miljarder.

Läs mer: Historisk satsning på försvaret - men etableringar kan ta tid

I somras kunde Fastighetsnytt berätta att Erik Selins Balder och Tredje AP-fonden, i gemensamma bolag Trenum, sålde fastigheter i Solna och Sollentuna till Fortifikationsverket för 1,8 miljarder. I det fallet handlade det om polisens expansion.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev