Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

“Ser med allvar på läget”

Publicerad: 13 november 2015, 14:12

Grafik: Publikator Branschstatistik.

Två av tre vd:ar och företagsledare i Stockholm bedömer att läget på fastighetsmarknaden är allvarligt – och mer än varannan tycker att debatten om fastighetsbubblan är viktig.


Två av tre vd:ar och företagsledare i Stockholm bedömer att läget på fastighetsmarknaden är allvarligt – och mer än varannan tycker att debatten om fastighetsbubblan är viktig. Det visar en färsk undersökning från Publikator Branschstatistik.

De 168 intervjuade bolagen har lokaler i centrala Stockholm. Hälften av bolagen har behov av större ytor, och några vill också ha mindre kontor. Trots dessa önskemål är det bara tolv procent som faktiskt planerar för en flytt. De allra flesta, 81 procent, kommer troligen att förlänga sina hyreskontrakt om villkoren förblir detsamma som idag.

Hösten 2015 tycks marknadsläget dock inte i nämnvärd omfattning påverka företagsledningarnas intresse att omlokalisera till billigare lägen än innerstaden.

Redaktionen

Källa: Publikator

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.