Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Scandic utmanar coworking-aktörerna

Publicerad: 8 september 2020, 13:50

Scandics coworking-koncept riktar sig till den som vill arbeta var som helst från någon av Scandics närmare 270 platser.

Foto: Scandic

Scandic hoppar med buller och brak på coworking-tåget. På tisdagen lanserades tjänsten i varje hotell i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. Det innebär att bolaget över en natt har störst nätverk i Norden.


Ämnen i artikeln:

CoworkingScandic

Pandemin har slagit hårt mot Scandic Hotels. Men nu lanserar hotelloperatören ett sprillans nytt koncept som möjligtvis kan vända några röda siffror till svarta. 

– Vi har sedan 2000-talet satsat på lobby-jobb. Men det var mer en spontan företeelse som vi nu adderar nya värden till genom coworking, säger Scandic Sveriges marknadschef Eva Lundström till Fastighetsnytt. 

Förhoppningen är att alla vana lobby-arbetare hädanefter ska vilja betala en liten slant för mer service. 

– Vår ledstjärna har varit enkelhet. Vi är billigare än coworking-aktörerna eftersom vi inte erbjuder medlemskap, utan snarare lägger till en ny tjänst med 1, 7 eller 30 dagars coworking-pass, utan bindningstid.

Läs även: Nytt hotell kan bli stort som Continental 

Eva Lundström, marknadschef på Scandic Sverige.

Foto: Scandic.

Vi har spanat tillräckligt länge för att veta att det finns en efterfrågan

För att kicka igång verksamheten direkt erbjuder Scandic halva priset under september och oktober. Även hotellets konferensrum kan bokas per timme. 

– Vi bygger inga fler konferensrum i samband med lanseringen så erbjudandet är baserat på tillgänglighet av nuvarande mötesrum, säger Lundström. 

Hotellgästerna har fortfarande tillgång till lobbyn och allmänna ytor, men delar av lobbyn och vissa tysta rum har markerats för coworking. 

Teamet är laddade i alla led och Eva Lundström påpekar att Scandic har ett demografiskt försprång jämfört med traditionella coworking-bolag. 

– Vår styrka är att vi har en enorm bredd och geografisk täckning. Få kan slå till med 84 platser på ett bräde. Det fina i kråksången är dessutom att man har access till alla våra hotell. 

Läs även: Omtvistad kontorsbyggnad slår upp dörrarna 

Coworking-tjänsten öppnas i samtliga av bolagets 270 befintliga hotell. Av dessa ligger 84 i Sverige, varav 26 finns i Stockholm. 

– Det här är ingen tillfällig lösning under coronan, utan något som vi gör långsiktigt och lanserar på samtliga hotell. Vi har spanat tillräckligt länge för att veta att det finns en efterfrågan, säger Eva Lundström. 

Mer om coworking-paketet:

Arbetsyta utifrån behov – från lobby till lugnare arbetsmiljöer.

Wi-Fi och eluttag.

Kaffe, te och kolsyrat vatten.

Rabatterade priser i shop och restaurang.

Städning.

Receptionsservice.

Utskrifts- och kopieringstjänster.

Öppet dygnet runt. 

Möjlighet att boka mötesrum för 150 kronor per timme (baserat på tillgänglighet).

Coworking-priset är 199 kronor för en dag, 799 för en vecka eller 1 999 för en månad. 

 

Källa: Scandic

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CoworkingScandic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.