Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Rivningshotad fastighet blir techhub

Publicerad: 2 april 2020, 15:17

Det är huset till högre om Sheraton som blir ett tillfälligt tech-kluster.

Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Överklaganden tvingar Skanska att skjuta fram sina planer om att riva ett åttavåningshus intill Sheraton vid Tegelbacken i Stockholm. Nu förvandlas huset i stället till ett tech-kluster under två års tid.


Ämnen i artikeln:

SkanskaStockholmCoworking

Planen är fortfarande att riva byggnaden, men fram tills dess förvandlas Tegelbacken 4A alltså till ett tillfälligt tech-kluster.

– Vi ser till att huset genererar intäkter och skapar liv i området. Alternativet hade varit att det skulle stå oanvänt i två år, säger Fredrik Bergenstråhle, vd Skanska Fastigheter, i ett pressmeddelande. 

Läs även: New York-besök drog publik till tech-event om digitalt byggande 

Det handlar om totalt 15 000 kvadratmeter kontorsyta, som hittills har hyrts ut till 30 procent. Volumental tillhör en av de första hyresgästerna som flyttar in i maj. 

– Vi älskade det centrala läget i kombination med en bra hyra och flexibelt kontrakt, säger Moritz Schiebold, vd på Volumental, i ett pressmeddelande.

Uthyrningen sker med hjälp av Workaround och dess systerbolag Stayaround. 

– Vi vet att det finns ett behov för prisvärda kontor i Stockholm, där man inte tummar på läget. Här betalar du 50 procent mindre än i grannkvarteren, säger Andreas Broryd, grundare av Stayaround, till pressen.

Stayaround driver sammanlagt sju co-working anläggningar på totalt 15 000 kvadratmeter i samarbete med flera fastighetsbolag. Fokusen ligger på att förvandla större kontorsytor till kostnadseffektiva co-workingytor i omställningsprojekt.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaStockholmCoworking

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.