Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Råsunda blir bostäder och kontor

Publicerad: 23 november 2012, 14:15

Råsunda. Foto: Mattias Fröjd

Detaljplanen för förvandlingen av Råsunda är klar, 700 bostäder och ett kontorshus på 19 000 kvadratmeter ska ersätta den gamla nationalarenan i Solna. Demonteringen av Råsunda kommer att påbörjas under januari 2013 och beräknas vara klar till sommaren.

Ämnen i artikeln:

RåsundaFabege FastigheterPeabSolna

Detaljplanen för det nya området i Solna godkändes våren 2012. De nya bostadshusen blir sex till nio våningar höga och kommer till färg och form att ansluta till den äldre bebyggelsen Råsunda. Ett nytt kontorshus vänds ut mot Frösundaleden och nya gatustråk knyter ihop Solna centrum med gamla Råsunda. Det befintliga höghuset för kontor bevaras och låghuset som ansluter till västra läktaren görs om till kontor, butikslokaler och restauranger. I området planeras också en förskola.

Förvandlingen av Råsunda leds av Visio Exploatering AB, ett bolag som samägs av Peab och Fabege. Visio tillträder fastigheten den 3 december och har utsett Rivners AB till rivningsentreprenör.

Råsunda fotbollsstadion kommer att demonteras i tre etapper och mycket av materialet kommer att återvinnas.
– Eftersom byggnaden är relativt enkelt konstruerad går stora delar att montera isär och frakta bort bit för bit. Vi planerar att börja arbetet i januari och fram till dess jobbar vi bland annat med detaljplaneringen och information till verksamheter och boende i området, säger Ali Ranji, projektchef Visio Exploatering.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Peab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev