Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

PwC utvecklar sina kontor: ”Det behövs mindre ytor”

Publicerad: 24 september 2021, 11:24

Återgången till kontoret närmar sig för hemarbetande svenskar och många företag utvärderar sina lokaler. Revisionsbyrån PwC planerar för en framtid med fler flexibla lösningar.


Ämnen i artikeln:

PWC

Nästa vecka, den 29 september, släpps rekommendationerna för hemarbete och återgången till kontoret startar för flera företag. Vi pratar med några av Sveriges största arbetsgivare för att höra om planerna framåt. Från PwC har vi talat med Patrik Nissén, COO och vice vd på bolaget. 

Hur ser era lokaler ut i nuläget?

– PwC Sverige är lokaliserade på 22 orter runtom i Sverige. Eftersom det är stora skillnader på antal medarbetare på de här olika orterna, så innebär det att storlek och utformning varierar. Det största kontoret finns på Torsgatan i Stockholm.

Hur har pandemin påverkat behovet av lokaler för er?

– Pandemin har accelererat en utveckling där begrepp som flexibilitet och hållbart arbetsliv blivit allt mer viktiga. För oss innebär det att vi lägger ännu större fokus på att skapa kontor där medarbetarupplevelsen är i centrum.

Läs även: Tre: ”Ska vara lätt att återgå till kontoret” 

Kommer ni att minska, öka eller behålla era ytor de kommande åren?

– Den generella trenden är att det behövs mindre ytor, då en större del av arbetet utförs på annat ställe än kontoret. Det är även i den riktningen som vi går mot här på PwC. 

Hur ser planerna för lokalerna och arbetssättet ut?

– Vi utvecklar våra kontor för en framtid med fler flexibla lösningar och där medarbetarna inte är knutna till en specifik arbetsplats på samma sätt som tidigare. Syftet är att erbjuda miljöer som öppnar upp för ökat samarbete, fler ytor för social interaktion, samt ännu bättre möjligheter att arbeta både enskilt och i grupp.

Läs även: Ericsson utvärderar sina lokaler: ”Kommer experimentera oss fram”

Är det någon skillnad på planerna mellan orter? 

– Vi har nyligen gjort en omstrukturering av kontorsverksamheten och på de 22 kontor som nu finns så ser behoven olika ut, det kan till exempel handla om utveckling av nuvarande kontorsytor, eller i vissa fall om flytt till nya lokaler. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

PWC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.