fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Platzer blir ensam ägare till Kineum

Publicerad: 21 december 2022, 07:15

Foto: MAGNUS LUNDIN

Det 27 våningar höga Kineum i Göteborg är färdigställt och Platzer köper nu ut NCC:s andel för 782 miljoner. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCPlatzer FastigheterHotellGöteborg

R


Projektet genomfördes av NCC och Platzer och nu när det är färdigställt förvärvar Platzer NCC:s andel och blir därmed den långsiktiga ägaren av fastigheten.

Kineum är ett kontorshus med ett integrerat destinationshotell. Uthyrningsgraden är i nuläget 90 procent.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till utvecklingen av stadsdelen Gårda och staden Göteborg. Samarbetet med NCC har varit givande och utvecklande och vi är idag väldigt stolta över slutprodukten, som redan idag är ett profilhus i vår nya stadssiluett. Nu tar vi över fastigheten som långsiktig ägare och förvaltare av Kineum, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Kineum omfattar 28 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som har byggts samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade 2018 och färdigställdes under fjärde kvartalet 2022. I

Köpeskillingen för 50 procent av andelarna är i återköpet 782 miljoner kronor. I Platzers bokslut kommer förvärvet påverka balansräkningen. De långfristiga räntebärande skulderna beräknas öka belåningsgraden med cirka 3 procentenheter samtidigt som de kortfristiga ej räntebärande skulderna minskar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev