Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Planerar nytt kontor i Barkarbystaden

Publicerad: 4 oktober 2016, 11:33

BAS Barkarby. Bild: Atrium Ljungberg.

Järfälla kommun, Atrium Ljungberg och E.ON fördjupar samarbetet i den framväxande Barkarbystaden, och har tecknat en avsiktsförklaring för hållbar stadsutveckling. Dessutom vill E.ON etablera ett Stockholmskontor i det planerade huset BAS Barkarby.


Ämnen i artikeln:

E.ONJärfällaBarkarbystaden

Atrium Ljungberg har en markanvisning med en byggrätt om 50 000 kvadratmeter centralt i Barkarbystaden. Där planerar bolaget, tillsammans med kommunen, att skapa Bas Barkarby. I huset kommer Järfälla kommun att hyra en del för utbildnings- och kulturverksamhet. Målsättningen är att byggstart ska ske under första kvartalet 2017 med inflyttning sommaren 2019.

I december 2015 skrevs en avsiktsförklaring mellan E.ON och Järfälla kommun som syftar till att skapa förutsättningar för hållbar stadsutveckling och energiförsörjning i hela Barkarbystaden. Nu finns även en avsiktsförklaring mellan Atrium Ljungberg och E.ON för Bas Barkarby och för samarbete kring hållbar stadsutveckling i Barkarbystaden.

I Barkarbystaden byggs just nu 18 000 bostäder och tusentals nya arbetsplatser.

– Jag välkomnar beskedet att E.ON har för avsikt att etablera ett nytt Stockholmskontor i Bas Barkarby. Det kommer starkt att bidra till kommunens fortsatta attraktions- och växtkraft, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.