Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Ny internationell standard för att mäta kontorsytor

Publicerad: 21 januari 2015, 04:00

International Property Measurement Standard (IPMS) för kontor är den första etappen av ett globalt samarbete för att skapa en enhetlig metod för att mäta hus.


Ämnen i artikeln:

RICS

RICS har varit en av initiativtagarna till att utveckla IPMS och har fullföljt utvecklingen tillsammans med ett 55-tal andra

standardsättande organisationer. Tanken är att denna standard skall ersätta de olika nationella standarder som används runt om i världen.

Den första i raden av en serie standards, IPMS Office Buildings, publicerades 24 november, 2014. RICS kommer i början av 2015 att utge en vägledning om hur man använder IPMS. I nästa steg ska man ta fram en standard för bostadsfastigheter som väntas publiceras under 2015.

– Den nya Internationella mätstandarden möjliggör transparens och tydlighet över landsgränserna. Vi och andra internationella aktörer märker tydligt av olikheterna i de olika definitionerna runt om i värden och denna standard skulle förenkla vårt arbete och även i förlängningen reducera de risker som detta kan medföra, kommenterar Per Nordström, Styrelseledamot RICS Sverige, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande RICS

Ämnen i artikeln:

RICS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.