Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Nu öppnar Nordens första microliving – i Hammarby sjöstad

Publicerad: 3 november 2021, 15:45

I Hammarby sjöstad öppnar nu ett longstay och coworking-komplex med över 140 studiolägenheter och coworkingplatser.

Foto: Unity

I takt med att allt fler fått upp ögonen för flexibla kontorslösningar, har efterfrågan på olika typer av coworking och coliving-koncept ökat.
På onsdagen öppnar företaget Unity sitt första så kallade microliving-komplex i Hammarby sjöstad i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

CoworkingMicroliving

Fastigheten har en bruttoarea på 6 500 kvadratmeter och köptes för cirka 260 miljoner kronor. Nu erbjuder den över 100 studiolägenheter, coworkingplatser och communitykänsla.

Med inspiration från internationella storstäder vill nystartade Unity utmana hotell- och kontorsnäringen i Norden, genom att låta boende och arbete kombineras på ett och samma ställe.

Läs även: Allt större intresse för att omvandla kontor till bostäder - så gör du

Företagets Nordenchef, Christan Deijenberg, marknadsför det nya konceptet som en premiumprodukt inom longstay och coworking, enligt en artikel i Dagens industri

Det handlar om sju anläggningar med totalt 2 000 enheter som ska stå färdiga i städer som Stockholm, Malmö, Helsingfors, Århus och Tammerfors inom två år.

Hammarby sjöstad först ut

På onsdagen den 3 november öppnade den första anläggningen, på Heliosgatan i Hammarby sjöstad i Stockholm, som företaget beskriver som Nordens första micro-living. Fastigheten köptes loss från Skanska och Ikano Bostad under 2018 för cirka 260 miljoner kronor och har en bruttoarea på 6 500 kvadratmeter. 

Det som från början var en gammal tranformatorverkstad från 1940-talet har nu renoverats om till 140 studiolägenheter, 100 coworkingplatser, flertalet kontor, mötesrum, en biograf, restaurang, café, tvättmöjligheter och gym. 

Tanken är att gästen bara ska kunna flytta in och ha tillgång till allt utan att behöva ordna med ett eget boende, och samtidigt vara en del av ett community.

Läs även: Katarina Liljestam Beyer på Colive om att tackla coronapandemin: ”Hjärnan arbetar oavbrutet”

Konceptet riktar sig till företag som vill hyra ut lägenheter åt sina anställda, men kan också vara privatpersoner som vill åt flexibiliteten, enligt Unitys Sverigechef, Charlotte Mangborg, skriver Dagens industri.

Vad kostnaden för projektet är vill företaget inte specificera mer än att det rör sig om flera miljarder kronor för samtliga anläggningar. Företaget ägs genom en fond som i dagsläget förvaltas av det skotska investmentbolaget Abrdn och fastighetsbolaget Ailon Group.

Annica Ögren

annica.ogren@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CoworkingMicroliving

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.