Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Niam satsar på coworking i Värtahamnen

Publicerad: 24 oktober 2022, 09:18

EQ Sthlm (EQ står för East Quay – östra kajen) är Niams satsning på coworking i Värtahamnen. Foto: Niam

Foto: Pressfoto

Niam lanserar en satsning på coworking i Värtahamnen, i samma fastighet som just nu totalrenoveras för Scandic Hotel Ariadnes räkning.

Ämnen i artikeln:

SvepetNiam FastigheterStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Coworkingsatsningen har fått namnet EQ Sthlm ligger i samma fastighet som Scandic Hotel Ariadne i Värtahamnen– vars lokaler inom kort totalrenoveras med planerad öppning under 2024. EQ står för East Quay, alltså östra kajen.

Niam har avsatt ett helt våningsplan i fastigheten för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor. I samma hus kommer även den danska firman Nornorm med sitt prenumerationskoncept för kontorsmöbler att finnas.

Satsningen på EQ Sthlm är en del av den första etappen av utvecklingen av Värtahamnen. Hyreskontrakten kan tecknas på kort eller lång sikt och lokalerna kan nyttjas som coworking eller som eget kontor.

Läs mer: Niam satsar på totalrenovering av 14 500 kvm Scandic-hotell i Värtahamnen

– Vi ser en stor efterfrågan på flexibla lösningar och coworking i Stockholm, pandemin har helt klart ändrat kontorsmarknaden. Stockholms stad och vi fastighetsaktörer har nu en unik chans att bygga upp ett nytt område i Värtahamnen som är 100 procent anpassat till de nya behoven. EQ Sthlm är först ut och inom kort byggstartar vi på Niam The Dockworks med ytterligare 32 000 kvadratmeter kontorsyta samt nyproduktionsprojektet Hangö med 5 900 kvadratmeter, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam, i en kommentar.

Läs mer: Coworkingoperatör blir partner till Niam i The Dockworks – ska drifta 30.000 kvm

I samma byggnad som EQ Sthlm finns lokaler i storlekarna 32 - 1 648 kvadratmeter på en total kontorsyta om 8 400 kvadratmeter, varav hälften redan är uthyrt.

När nya Värtahamnen har förverkligats kommer det enligt Niam att finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Den första etappen förverkligas just nu och innebär tillskapande av 110 000 kvadratmeter kommersiell bebyggelse i det unika området.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev