Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

NCC utvecklar huvudkontor åt danskt biotech-bolag

Publicerad: 12 januari 2021, 16:01

Kontorværket i Valby

Foto: DISSING+WEITLING

NCC utvecklar projektet Kontorværket i Valby, i centrala Köpenhamn, för att ge plats åt biotech-bolaget Genmabs nya huvudkontor. Hyresavtal har tecknats på 15 år. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

NCCKöpenhamn

Bygget av det nya huvudkontoret kommer påbörjas i april 2021 och förväntas vara färdigställd under första kvartalet 2023. Kontorsfastigheten omfattar cirka 12 500 kvadratmeter samt en källare på cirka 3000 kvadratmeter. Ett parkeringsgarage med plats för 250 fordon samt cykelparkering byggs bredvid kontorsbyggnaden. 

- Vi är mycket nöjda med att Genmab har valt Kontorværket som sitt nya huvudkontor. Vi förväntade oss att projektets höga kvalitet på infrastruktur och arkitektur skulle locka företag och avtalet med Genmab är ett tecken på att såväl projektet som läget är rätt, säger Ole Faurby, chef för NCC Property Development Danmark, i pressmeddelandet. 

Kontorværket har ritats av arkitektfirman Dissing+Weitling och kommer hållbarhetsklassas i enlighet med DGNB guld-certifikat. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NCCKöpenhamn

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.