måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Nästa steg för Humlegården i Solna

Publicerad: 19 februari 2019, 07:29

Illustration: Archus Arkitekter.

Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor.

Ämnen i artikeln:

Anneli JanssonHumlegården FastigheterSolnaHagalund

Utvecklingen av området kommer att ske i flera etapper och beräknas pågå under 15 år. I området kommer bland annat en ny tunnelbanestation, Södra Hagalund, att tillkomma.

Den nya tunnelbanestationen kommer att placeras mitt i området, och detta första steg i utvecklingen omfattar fastigheterna närmast den framtida stationen

– Vi har varit verksamma i Hagalunds arbetsplatsområde i drygt tio år och genom principöverenskommelsen går utvecklingen av stadsdelen nu in i en ny fas. Vi ser fram emot att ta nästa steg i arbetet, där vi tillsammans med Solna stad vill skapa en hållbar, attraktiv stadsdel med levande kvarter, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

Utbyggnaden av den nya, gula tunnelbanelinjen beräknas stå klar 2024. Humlegården kommer att bidra med omkring 57 miljoner kronor till Solna stads medfinansiering till utbyggnaden av tunnelbanan.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev