onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Microsoft lämnar megalokaler i Akalla

Publicerad: 18 november 2019, 11:38

De nya lokalerna på Regeringsgatan 25. Foto: Microsoft

Microsoft lämnar efter 28 år sina lokaler i Akalla. Techjätten halverar sina kontorsytor och flyttar till AMF:s nya lokaler i centrala Stockholm.

Ämnen i artikeln:

AMFMicrosoftUrban Escape

Microsoft lämnar efter 28 år sina lokaler i Akalla. Techjätten halverar sina kontorsytor och flyttar till AMF:s nya lokaler i centrala Stockholm.

Bolaget blir därmed granne med flera av världens mest innovativa företag i Stockholms nya tech-oas, Urban Escape.

– Att flytta är ingen liten sak för oss. Men vi kommer vi närmare våra kunder och partners, samt den starka innovationsscen som växt fram i centrum, säger Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige, i ett pressmeddelande.

Flytten innebär att bolaget nästan halverar lokalstorleken, från 8 000 till 3 000 kvadratmeter.

Men det nya kontoret är LEED Core & Shell Platinum-certifierat och designat för att skapa en mer flexibel, produktiv och trivsam arbetsplats med hjälp av modern teknik, påpekar bolaget.

– Kontoret är utformat för att knyta samman allt samarbete mellan Microsoft, våra medarbetare och omvärlden. Tre fjärdedelar av kontoret är öppet för våra kunder och partners. Vi är övertygade om att mångfald och samarbete berikar och gör oss bättre, säger Hélène Barnekow.

Microsoft Sverige flyttar in på ett våningsplan på Regeringsgatan 25, där övriga hyresgäster är Kindred, Netlight och EQT. I kvarteret finns även techjättar som Spotify och Wework.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev