Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Mer Bonnier i Norra Djurgårdsstaden

Publicerad: 11 mars 2016, 08:56

Bild: Stockholms stad.

Bonnier Fastigheter har fått en omfattande markanvisning i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Markanvisningen gäller tre fastigheter, bland annat i en 25 våningar hög byggnad.


Ämnen i artikeln:

StockholmBonnier FastigheterNorra Djurgårdsstaden

Bonnier Fastigheter har fått en omfattande markanvisning i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Markanvisningen gäller tre fastigheter, som totalt gäller för cirka 70 000 kvadratmeter kontor – bland annat i en 25 våningar hög byggnad.

Norra Djurgårdsstaden är ett av de stora utvecklingsprojekten i Stockholm just nu. Totalt planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser som ska kombineras med en modern hamn.

I Bonniers markanvisning ingår tre fastigheter, varav två ligger i anslutning till Värtabassängen. Den fastighet som ligger längst ut mot vattnet blir en cirka 25 våningar hög byggnad.

Den tredje fastigheten ligger intill Södra Hamnvägen och i bottenvåningen planeras för saluhall och annan publik verksamhet såsom bibliotek.

– Genom markanvisningen till Bonnier Fastigheter kommer bolaget att bli en viktig aktör i Norra Djurgårdsstaden. Fastighetsägandet är långsiktigt och bolaget har ambitionen att utveckla sina fastigheter och engagerar sig i närområdet. Sammanlagt gäller markanvisningen för ca 70 000 kvm kontor, säger Staffan Lorentz projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

När Norra Djurgårdsstaden utvecklar Södra Värtan kommer bostäder, kontor och parker att samsas med hamnverksamheten. Kajerna blir promenadstråk med butiker och restauranger och ett stort utomhusbad planeras utmed vattnet i Lilla Värtan. I Södra Värtan planeras för 1 600 lägenheter och 90 000 kvadratmeter lokaler.

Den tyngre hamnverksamheten flyttas till alternativa lägen i regionen, medan kryssnings- och färjetrafiken koncentreras till Värta- och Frihamnspiren. Värtapiren är utbyggd och den nya Värtaterminalen öppnar för passagerare senare i år.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.