Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

LKF bygger nytt huvudkontor

Publicerad: 25 Augusti 2017, 10:45

Illustration: FOJAB Arkitekter.

Lunds byggnadsnämnd beslutade i veckan att ta fram en ny detaljplan för att bygga ett nytt huvudkontor till allmännyttiga LKF samt 50 nya lägenheter i samma hus.


Ämnen i artikeln:

LundFastighetsmarknaden i SydsverigeBrunnshög

Lunds byggnadsnämnd beslutade i veckan att ta fram en ny detaljplan för att bygga ett nytt huvudkontor till allmännyttiga LKF samt 50 nya lägenheter i samma hus. Bygget ska ske i den nya stadsdelen Brunnshög.

Det är i den nordöstra delen av södra Brunnshög som Lunds kommun idag äger en fastighet, dit LKF alltså önskar flytta och bygga ett nytt huvudkontor. Dagens detaljplan anger att det ska byggas kontor på tomen, men i den planändring som nu inleds syftar till att även möjliggöra för bostäder.

– Flytten av LKF:s huvudkontor till Brunnshög känns mycket logisk, här växer en helt ny del av Lund fram. En tät intensiv stadsdel som med goda kommunikationer, spårväg mitt i, god service och närhet till universitetet, ESS och MAX IV kommer att förändra Lund, säger Björn Abelson, ordförande Byggnadsnämnden i Lund.

Det preliminära förslag som har tagit fram innebär att de två nedersta våningsplanen används för kontor och de övre våningsplanen för bostäder.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.