Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Lidl bygger nytt huvudkontor

Publicerad: 22 november 2017, 08:31

Lidl i Barkarby. Illustration: Lidl

Lidl Sverige har tecknat avtal med Järfälla kommun om att bygga ett nytt huvudkontor och en ny butik i Barkarbystaden. Ambitionen är att fortsätta växa i Sverige.


Ämnen i artikeln:

BarkarbyLidl

Lidl Sverige har tecknat avtal med Järfälla kommun om att bygga ett nytt huvudkontor och en ny butik i Barkarbystaden. Ambitionen är att fortsätta växa i Sverige. Fram till 2020 ska Lidl öppna närmare 30 nya butiker runt om i landet och det långsiktiga målet är att ha fler än 300 butiker.

– För att kunna fortsätta expandera krävs ett nytt huvudkontor, därför är vi glada över att vi tecknat avtal med Järfälla kommun, säger Johannes Fieber, vd för Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

I anslutning till det nya huvudkontoret kommer Lidl även att öppna en ny butik, som väntas kunna öppna 2019. Järfälla kommun har i avtalet om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby åtagit sig att bygga 14 000 bostäder i anslutning till tunnelbanan fram till 2032.

– Vi tar ett stort kliv framåt för att utveckla platsen till en riktig stad med många arbetsplatser i nordvästra Stockholm. Med den kommande nya tunnelbanan, färdigställandet av Mälarbanan och Förbifart Stockholm, skapas här ett av Stockholmsregionens mest intressanta och tillgängliga lägen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BarkarbyLidl

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.