Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Kungsleden slår till igen – köper kontor på Kungsholmen

Publicerad: 9 december 2019, 07:01

Stockholm city west

Foto: Kungsleden

Kungsleden köper ytterligare en kontorsfastighet, Gladan 4, i kontorsklustret Stockholm city väst på Kungsholmen i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsleden köper ytterligare en kontorsfastighet, Gladan 4, i kontorsklustret Stockholm city väst på Kungsholmen i Stockholm.

Kungsleden äger sedan tidigare sex fastigheter i kontorsklustret och har nu köpt Gladan på Warfvinges väg 30-32 på Kungsholmen för 428 miljoner kronor. Det innebär att bolaget nu basar över en cirka 58 000 kvadratmeter stor yta.

– Förvärvet ger oss ännu större möjligheter att vidareutveckla Stockholm city väst till ett attraktivt och hållbart kontorskluster med inspirerande miljöer för våra kunder, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och chef för fastighetsinvesteringar på Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Kungsleden har även själva sitt huvudkontor i Stockholm city west.

– Vi trivs fantastiskt bra. Området ligger både centralt och med närhet till vatten och grönområden.

Tomträtten förvärvas från Areim och inrymmer en byggnad om 7 600 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till drygt 25 miljoner kronor och de största hyresgästerna är LRF Konsult, Förlagssystem, Region Stockholm/Stockholms Läns Landsting och GEP Communication Group.

Tillträde sker den 12 december 2019.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.