Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Kungsleden bygger nytt kontor i Hyllie

Publicerad: 2 Juni 2017, 03:55

Flygbild över Hyllie.

Foto: Magnus Franzén, Highshot.

Kungsleden fortsätter att satsa hårt på sin klusterstrategi, nu genom en markanvisning för 8 400 kvadratmeter kontor i Hyllie, Malmö.


Ämnen i artikeln:

MalmöKungsleden FastigheterHyllieFastighetsmarknaden i Sydsverige

Bolaget har sedan en tid tillbaka identifierat just Hyllie som ett attraktivt tillväxtområde och förvärvade tidigare i år kontorsfastigheten Emporia Office om drygt 10 000 kvadratmeter. Klustret i Hyllie omfattar i dagsläget cirka 50 000 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada över att vi tecknat avtal med Malmö stad. Hyllie är en spännande stadsdel som utmärker sig med en tydlig hållbarhetsprofil och har en blandad bebyggelse med bostäder, konferensytor, kontor och handel, helt i linje med Kungsledens klustervision, säger Frida Stannow Lind, chef Fastighetsutveckling Kungsleden.

Den markanvisade fastigheten ligger nära stationen, arenan och Emporia.

Detaljplanen för området har godkänts av stadsbyggnadsnämnden och vunnit laga kraft. Kungsleden startar nu utvecklingsarbetet, byggstart beräknas ske runt årsskiftet 2018/2019 och stå klart 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.