fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Kontorsutmanare etablerar första anläggningen – nära stor galleria i Skåne

Publicerad: 6 oktober 2022, 06:33

Mats Rosén, näringslivs- och turistchef på Kävlinge kommun, och Sofia Wäborg, vd Easy Depot, på platsen där bolaget ska utveckla sin första enhet, om 2 200 kvadratmeter.

Easy Depot har genomfört sitt första markköp och planerar nu uppföra en anläggning inom Handelsplatsen Center Syd i skånska Löddeköpinge. Anläggningen ska rymma 18 lokaler om totalt 2 200 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

DoxaErik Selin

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Easy Depot, som startade sin verksamhet i våras och där Erik Selin via bolaget Doxa finns finns på ägarlistan, har gjort sitt första markköp. 

Det handlar om fastigheten Löddeköpinge 14:105, som mäter 3 900 kvadratmeter, och som ligger inom handelsplatsen Center Syd i Löddeköpinge, Kävlinge kommun. 

Nästa vecka, den 10 oktober, påbörjas arbetet för det som ska bli bolagets första Business Park. Man gör det genom en symbolisk invigning där man sätter ut insektshotell, uppger bolaget i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Lidls tidigare fastighetschef hoppar på nya kontorssatsningen 

– Vi ska etablera våra business parks i och omkring storstäderna och Kävlinge (25 till 30 minuter med bil från Malmö) är en av våra strategiskt utvalda kommuner där vi ser att vårt koncept kommer bidra till att skapa ökad tillväxt för småföretagare. Därför är vi väldigt glada över att nu kunna ta första spadtaget i Löddeköpinge, mellan Helsingborg och Malmö, kommenterar Sofia Wäborg, vd Easy Depot.

Gallerian Center Syd i Löddeköpinge, intill E6, invigdes 1991 och är cirka 50 000 kvadratmeter stor. Gallerian är en del av Handelsplats Center Syd som har en totaltyta om 240 000 kvadratmeter och innehåller runt 300 företag. Foto: Wikimedia

Platsen är ett nytt verksamhetsområde inom handelsklustret och man kommer bland annat att få Nordens största outletområde som grannar. 

Easy Depots första, så kallade, business park kommer ha solceller på taken och billaddstolpar på området. 

Läs mer: Covitum tillsammans med Erik Selin förser Norrbotten med hyresrätter 

Dessutom skapas konceptet Easy Lounge – en mötesplats där småföretagare kan träffas över kontorsgränserna. 

– Detta blir vår första Easy Depot business park som ska bli en plats för småföretagare att växa, men vi jobbar parallellt med att hitta fler attraktiva platser att etablera oss på och vårt mål är att ha 100–150 anläggningar i Sverige inom sju till tio år, fortsätter Sofia Wäborg. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev