Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Kontor + simhall = sant i Solna

Publicerad: 9 november 2016, 13:58

Bild: Göran Eneroth/Strategisk Arkitektur.

I Solna planerar Fabege och kommunen en ny simhall – med ett helt kontorshus som ”tak”. Detta är kommunens sätt att komma runt byggherrarnas ovilja att bygga just simhallar.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterPehr GranfalkSolna

Den befintliga simhallen i Vasalund har funnits i 60 år och börjar bli sliten. Kommunen konstaterade dock att det inte fanns någon byggherre som ville bygga en ny, skriver Dagens Nyheter.

Men nu har man alltså kommit överens med Fabege, med Solna som sin främsta fokus-kommun, att bygga en simhall i bottenvåningarna av en ny kontorsbyggnad.

Rent praktiskt kommer det att ske genom så kallad tredimensionell fastighetsbildning, där man skapar två olika fastigheter. Solna kommun bygger simhallen och Fabege kontor.

Bygget ska ligga vid järnvägen mitt emot Arenastaden.

– Det är just genom att kombinera en simhall med kontor i ett attraktivt läge man kan komma ned till rimliga kostnader. Simhallar är ju något som nästan sätter kommuner i konkurs, säger Pehr Granfalk (M), ordförande i kommunstyrelsen till DN.

Planerna ska diskuteras vid kommunstyrelsens nästa möte, och om allt går som planerat ska huset stå klart omkring 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.