Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Kontor och forskning tar plats i Lund

Publicerad: 14 Augusti 2017, 11:41

Illustration: Kamikaze Arkitekter.

Strax öster om nya MAX IV i Brunnshög, Lund, har byggnadsnämnden i staden beslutat att ta fram en ny detaljplan för två så kallade nano-laboratorier samt nya kontor för 600 personer.


Ämnen i artikeln:

LundFastighetsmarknaden i SydsverigeBrunnshög

Lund Nanolab och ProNano som är två renrumsanläggningar för nanoteknik. Den första är en del av Lunds universitet och är inriktad på forskning och den senare är en pilotproduktionsanläggning, som förväntas kunna drivas kommersiellt så småningom. Laboratorieanläggningarna kompletteras med byggnader med forskningskontor och mötesrum. Utöver det ska det vara möjligt med ytterligare kontorsbyggnader som kan hysa extern verksamhet.

– Nu ser vi till att Brunnshög och Science Village Scandinavia kan växa med högspecialiserad forskning, precis den inriktning vi eftersträvar mellan ESS och MaxIV, säger Björn Abelson (S), ordförande Byggnadsnämnden i Lund.,

Planområdet (del av Östra Torn 27:13) ligger direkt öster om Max IV.

Laboratorierna producerar en ansenlig mängd överskottsenergi, och tanken är att den ska kunna utnyttjas i det lågtemperatursystem som planeras för hela Science Village och där energi kan återlevereras direkt till ledningsnätet.

Plansökande är Science Village Scandinavia AB, ett bolag som ägs av Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.