Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Kontor blir bostäder i Kista

Publicerad: 18 Augusti 2017, 12:18

Flygfoto med fastigheten Skalholt 1 markerad.

Foto: Stockholms stad

Nu ger Exploateringsnämnden grönt ljus för att kontorsfastigheten Skalholt 1 i Kista, där Ericsson tidigare huserat, ska omvandlas till bostäder och hotell.


Ämnen i artikeln:

ExploateringsnämndenKistaBostadsrätter

Kontorsfastigheten Skalholt 1 i Kista, där Ericsson tidigare huserat, ska omvandlas till bostäder och hotell. Det visar Exploateringsnämndens handlingar.

I fjol var det fortfarande oklart om byggnaden, som ägs av ALM Equity, ska omvandlas till bara lägenheter eller både bostäder och hotell, men nu ger Exploateringsnämnden grönt ljus för det sistnämnda alternativet. Det kräver dock att även kommunfullmäktige i Stockholm klubbar igenom markförsäljningen på cirka 200 miljoner kronor till BRF Kista Square Garden.

Projektet innebär att man förutom 530 till 730 bostadsrätter även bygger ett hotell, en öppen förskola och lokaler för centrumändamål i fastigheten. Byggrätten utökas genom en påbyggnad i två till tre våningar, en tillbyggnad mot Jan Stenbecks torg i två våningar och en innergård i form av ett gårdshus.

Stockholms stad har i sin strukturplan för Kista Science City arbetat med att integrera bostäder i företagsområdet för att skapa en mer levande stadsmiljö, och ovanstående satsning anses vara ett steg i rätt riktning. Inga grönytor kommer att bebyggas och de delar av byggnaden som har höga bullernivåer kommer att inrymma ett hotell.

Ett antagande av detaljplanen planeras till fjärde kvartalet i år, byggstart nästa år och inflyttning 2019.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.