Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Kockums gamla varvshallar får nytt liv

Publicerad: 18 november 2016, 09:40

Bild: Malmö stad.

På torsdagen skickades en ny detaljplan för Kockums gamla varvshallar i Malmö ut på samråd. Förslaget innehåller 160 nya lägenheter och ombyggnation av de gamla byggnaderna till kontor och andra verksamheter.


Ämnen i artikeln:

MalmöFastighetsmarknaden i SydsverigeMärta Stenevi

På torsdagen skickades en ny detaljplan för Kockums gamla varvshallar i Malmö ut på samråd. Förslaget innehåller 160 nya lägenheter och ombyggnation av de gamla byggnaderna till kontor och andra verksamheter, som hotell, teatrar och restauranger.

Kockums verkstad flyttade till platsen redan 1910. Idag är området stängt för allmänheten. Syftet med förslaget är att skydda de gamla industrierna från rivning och istället ge dem nya funktioner. Omvandlingen beräknas ge omkring 700 möjliga arbetstillfällen. En gång- och cykelbro föreslås över Varvsbassängen till Beijerskajen, för att avlasta trafiken till och från Västra hamnen.

– Varvsstaden är en spännande del av Malmö och en viktig länk mellan Västra hamnen och centrum. Det är mycket glädjande att utvecklingen även på den här sidan av bassängen nu kommer igång och cykelbron är viktig för mobiliteten i hela Västra hamnen, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Märta Stenevi (MP).

– Ett idag helt stängt och slitet område från Kockumseran öppnas nu upp för liv, rörelse och bostäder. Historien bevaras samtidigt som Västra hamnen byggs samman med centrum, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Samrådet pågår till 18 december 2016 och detaljplanen väntas antas i april 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.