Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

KLP bakom ny kontorssatsning på Kungsholmen

Publicerad: 28 September 2020, 13:29

Tingshuset på Fleminggatan 14 på Kungsholmen byggdes på 1980-talet och görs nu om till moderna kontorsändamål.

Foto: Wikipedia.

Det så kallade Tingshuset på Fleminggatan 14 på Kungsholmen på Stockholm genomgår just nu en stor omgörning. Målet är att skapa moderna kontorslokaler redo för marknaden i början på 2022.


Ämnen i artikeln:

KungsholmenKLP Fastigheter

Det är KLP Fastigheter som gör totalrenoveringen av det klassiska huset på Fleminggatan där Stockholms tingsrätt och Skolverket tidigare varit hyresgäster. 

Läs även: Fabege säljer till KLP

Omgörningen innebär bland annat att fasaden öppnas mot gatan med lokaler för till exempel restauranger och att huset byggs på med nya glasvåningar. 

Kvarteret omfattar en uthyrbar yta på 24 000 kvadratmeter som beräknas vara inflyttningsbar i början av 2022. I botten skapas lokaler för restauranger och kaféer. Projektet går under namnet Fleminggatan Fjorton.

Foto: KLP Fastigheter

Byggnaden uppfördes mellan 1983 och 1987 för Stockholms tingsrätt efter ritningar av Ahrbom & Fahlsten arkitektkontor. Per Ahrbom, arkitekten som tagit fram förslaget på omgörningen var även med och ritade det ursprungliga huset. 

– Hus som är omsorgsfullt ritade från början är också lättare att uppdatera. Det finns inget självändamål i att ändra sånt som fortfarande fyller sitt syfte. Men självklart ska en sån här byggnad uppgraderas när behoven ändras så att den uppfyller dem i ännu större utsträckning, säger Per Ahrbom i en kommentar.

Läs även: KLP säljer SAS-huset till Mengus

Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KungsholmenKLP Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.