fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Klartecken för Kungsledens jättesatsning i Västerås

Publicerad: 18 mars 2021, 12:57

Bild 1/2  Vision över Finnslätten. Foto: Kungsleden

Byggnadsnämnden i Västerås har nu godkänt planprogrammet för Finnslätten. Målet är att bygga tusentals nya arbetsplatser i området, som nästan helt ägs av Kungsleden.

Ämnen i artikeln:

Västerås

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det var under 2018 som Kungsleden påbörjade en dialog med sin största hyresgäst på Finnslätten, ABB, om att utveckla området. Tillsammans med staden och andra aktörer i området togs Vision Finnslätten fram. Visionen har som syfte att utveckla området till en attraktiv plats för världsledande, högteknologiska företag. Den ligger som grund för det planförslaget som nu godkänts. 

Läs även: Västerås bygger staden inåt

– Redan i dag är många av våra hyresgäster på Finnslätten ledande i sin bransch och vi vill att de ska ha förutsättningarna att fortsätta vara det. Vi ser nu fram emot att realisera planerna om tågstopp, internationell skola, campusområde med mera, säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen, på Kungsleden i ett pressmeddelande. 

Kungsleden ägar nästan hela stadsdelen, inklusive vägar, grönområden och parkeringar. Den uthyrningsbara ytan uppgår i dag till cirka 238 000 kvadrat, varav cirka 110 000 är kontor. 

Läs även: JM köper av Kungsleden i Västerås

På sikt ska antalet arbetstillfällen öka från 5 000 till någonstans mellan 15 000–40 000.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev