Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Klart väder, god sikt för “Cavok District”

Publicerad: 21 november 2018, 06:30

Bild: Sankt Kors.

Området kring Linköpings flygplats ska utvecklas och på sikt rymma 20 000 arbetsplatser. Först ut är en fastighet där materialnätverket IMA kommer att ha en nod för sin verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Linköping

– Planen från början var att ha flygverksamheter på området, men vi tror att det finns många synergieffekter mellan flyg och närliggande branscher, som rymd, logistik och material. Det är områden där vår region är stark redan idag och genom att sammanföra dem kan vi stärka vår position ytterligare samt öka vår tillväxt och konkurrenskraft både nationellt och internationellt, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors, som ansvarar för utvecklingen av området.

Det nya området får namnet Cavok District, där Cavok uttalas ”kav-okej”. Begreppet kommer från flygspråket och betyder ”klart väder, god sikt”.

– Vi tycker namnets innebörd passar vår vision för området, säger Johan Kristiansson.

Den första etableringen på området är Innovative Materials Arena, IMA, ett nätverk och en mötesplats för aktörer inom materialhantering och utveckling av nya material.

Cavok District har utrymme för 20 000 arbetsplatser.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Linköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.