Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Klart för start av JM:s nya huvudkontor

Publicerad: 20 oktober 2020, 13:40

Bild 1/2  Wingårdhs står bakom den nya byggnaden.

Illustration: TMRW

Detaljplanen för JM:s kontorsprojekt vid Karlberg i Solna har vunnit laga kraft. Förutom flytten av sitt eget huvudkontor ska ytterligare ytor hyras ut.


Ämnen i artikeln:

JMGert Wingårdh

Projektet kallas K1 Karlbergs strand och omfattar en kontorsfastighet om totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Bland annat ska huset inrymma JMs eget huvudkontor, men det finns också ytor som kommer att hyras ut till externa hyresgäster. 

Byggnaden är ritad av Wingårdhs. 

– Karlberg är en både delikat och utsatt plats, säger Gert Wingårdh. Det har varit en spännande uppgift att gestalta en byggnad som hanterar kvaliteterna i kulturmiljön och samtidigt pressen från motorleden intill. Jag hoppas och tror att huset ger både JM och Solna goda möjligheter att kunna växa vidare.

Läs även: JM förvärvar i Södertälje 

Planen innehåller också ett torg och en ny gata som kommunen på sikt hoppas kunna bidra till att koppla ihop Ekelund med Kungsholmen på andra sidan vattnet. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

JMGert Wingårdh

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.