tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Katarina Liljestam Beyer på Colive om att tackla coronapandemin: ”Hjärnan arbetar oavbrutet”

Publicerad: 29 oktober 2020, 14:34

Katarina Liljestam Beyer är grundare och COO på Colive.

Efter ett speciellt år med hemmajobbande från 20-talsvillan i Bromma ser Katarina Liljestam Beyer fram emot pensionen där ett coliving-boende är det självklara valet. Men än är det långt kvar till dess för 44-åringen som älskar att bryta ny mark.

Ämnen i artikeln:

ColivingColive

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? 

– Den typiska arbetsdagen har sett lite annorlunda ut det senaste halvåret naturligtvis. När barnen gått till skolan strax före åtta börjar arbetsdagen i köket, vilket innebär att sitta framför datorn till klockan 19, med avbrott för en lunchpromenad med hunden. Sen blir det ett par timmar till på kvällen.

Läs även: Coliving-aktören: Privata rum räddningen i coronatider

– Interna och externa Teams-möten blandas med eget ”knackande” på datorn. Att driva ett nystartat tillväxtföretag kräver enormt mycket arbete inom alla möjliga områden och hjärnan arbetar oavbrutet. Vi har de senaste veckorna börjat vara på kontoret ett par dagar i veckan igen, vilket gör mycket för kreativiteten hos oss alla.

Katarina Liljestam Beyer

Ålder: 44 år

Utbildning: Magisterexamen i företagsekonomi

Karriär i korthet: Trainee på MTG, CFO på Goyada, PMO Manager på COOP, COO på KF samt flera styrelseuppdrag. Idag grundare och COO på Colive.

Familj: Man, två söner på 13 och 10 år och en Labradoodle

Uppvuxen i: Bromma

Bor i: Bromma 

Vad lockade dig till att börja jobba med bostäder och coliving?

– Viljan att göra skillnad på riktigt. Att skapa trygga bostäder till en ny generation som jag har svårt att se var den skall ta vägen när det är dags att flytta hemifrån.

Hur bor du själv?

– I en 20-talsvilla i Bromma.

Hur skulle du vilja bo?

– Som mamma till två aktiva söner och en liten valp är jag nöjd med mitt nuvarande boende. Som pensionär är valet givet. Co-living såklart! 

Har du några/någon förebild?

– Melinda Gates är en fantastisk person och förebild.

Vad gör du en ledig dag?

– Tar en långpromenad med hunden, fikar, tittar på en fotbollsmatch som någon av mina söner spelar och äter en god middag med vänner och familj.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att bryta ny mark samt att jag får arbeta med så många kompetenta människor med spännande kunskaper inom områden jag själv inte behärskar. Jag lär mig nya saker varje dag.

Vilket var ditt första sommarjobb?

– Jag var 13 år och jobbade på ett lager där jag tryckte loggor på företagskläder. Det var superkul och jag tjänade hela 33 kr i timmen. 

Har du något lästips?

– Många, men måste jag välja en bok så blir det ”Ett Litet Liv” av Hanya Yanagihara.

Hur tar du dig till jobbet?

– Cyklar eller åker kommunalt beroende på väder.

Läs även: Rikshem inleder samarbete för coliving

Har coronapandemin påverkat framtiden för coliving på något sätt?

– Jag tror att coronapandemin har påverkat framtiden inom de flesta områden. Jag vet dock att många i vår målgrupp har insett att co-living är ett bra sätt att bo på för att undvika ensamhet och isolering, något som varit en stor utmaning för många unga som bott ensamma i små lägenheter under pandemin.

Vilka fördelar/nackdelar finns det med att bo tillsammans med andra?

– Den största fördelen tycker jag är att man aldrig är hänvisad till ensamheten utan på ett naturligt vis ingår i en social kontext. Dessutom är det ett mycket mer hållbart, flexibelt och prisvärt sätt att leva på rent generellt.

Den största nackdelen är nog om de man bor tillsammans med inte diskar och plockar undan efter sig. Men just den detaljen är ju alltid problematisk om man inte bor helt själv.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev