Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Investerar 275 miljoner vid Umeå Universitet

Publicerad: 29 oktober 2015, 07:23

Illustration: LINK arkitektur.

Akademiska Hus investerar 275 miljoner kronor i ett nytt Medicinskt Biologiskt Centrum, MBC, vid Umeå Universitet. Det ska ske genom en totalrenovering av Biologihuset.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUmeåUmeå universitetFastighetsmarknaden i norra Sverige

Akademiska Hus investerar 275 miljoner kronor i ett nytt Medicinskt Biologiskt Centrum, MBC, vid Umeå Universitet. Det ska ske genom en totalrenovering av Biologihuset som byggdes 1961. I ombyggnaden ingår också en tillbyggnad på cirka 1 850 kvadratmeter för kontor, lärosalar och en så kallad multisal.

– Uppbyggnaden av MBC innebär en kraftfull satsning på experimentell och translationell medicinsk forskning. Genom att skapa en interaktiv miljö för både forskning och utbildning ges attraktiva förutsättningar för en internationellt konkurrenskraftig verksamhet, säger Lena Gustafsson, rektor vid Umeå universitet.

Om- och tillbyggnationen för ett MBC är ett led i arbetet med att förverkliga den nyligen beslutade campusplanen, där flera kommande byggprojekt ingår. Byggstarten för MBC är planerad till våren 2016 och inflyttning är beräknad till våren 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.