tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Henderson öppnar kontor i Stockholm

Publicerad: 3 april 2012, 04:59

Johan Åström, Head of Nordics, Nuveen Real Estate.

Henderson Global Investors (Henderson) har anställt Johan Åström som chef för fastigheter i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Henderson fastigheter

Henderson Global Investors (Henderson) har anställt Johan Åström som chef för fastigheter i Sverige. Han kommer att vara placerad i Stockholm och Johan Åström säger till Fastighetsnytt att målsättningen är att expandera verksamheten ytterligare.

Johan Åström började på Henderson i mitten på mars och kommer närmast från Nordic Real Estate Partners. Han har arbetat mycket inom detaljhandel och har tidigare varit anställd på Jones Lang LaSalle, Heron International och Cushman & Wakefield.

Asset managementbolaget Henderson vill bygga vidare på det momentum som skapades i och med senaste köpet, Tuna Park i Eskilstuna.
-Målsättningen i Sverige är att vi ska försöka expandera vår verksamhet, både inom det befintliga fastighetsbeståndet men även genom att söka nya investeringar. Framförallt är fokus på att söka oss vidare på retailmarknaden, både rena köpcentrum men även externhandelsfastigheter. Mitt fokus kommer att vara att vidareutveckla och förädla de fastigheter vi har men även att söka nya investeringar, säger Johan Åström.

Sverige ses som ett attraktivt investeringsmål av internationella aktörer.
-Min känsla är att Norden och framförallt Sverige är attraktiva investeringsområden där det finns möjligheter till, relativt sett, trygga investeringar på avkastningsnivåer som är i linje med vad man söker, säger Johan Åström.

– Det finns en stor aptit för investeringar i Sverige och den nordiska regionen i stort och Stockholmskontoret kommer att vara en nödvändig språngbräda till att hjälpa oss möta våra investerares krav. Detaljhandel kommer även fortsättningsvis att vara vårat huvudfokus och den expertis som Johan för med sig kommer att stärka våra möjligheter i regionen, säger David Turner, Chef Fastigheter, Henderson, i ett pressmeddelande.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev