Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Grönt ljus för ombyggnad av bankfastighet – milstolpe för Pembroke i Helsingfors

Publicerad: 5 oktober 2020, 13:36

Pembroke får gå vidare med sina planer för att bygga om Nordeas huvudkontor i Helsingfors.


Ämnen i artikeln:

HelsingforsNordeaPembroke Real Estate

Pembroke skriver i ett pressmeddelande att planerna för sin kontorsfastighet i Vallgård Business Campus i Helsingfors har blivit godkända av Helsingfors stad. 

Läs även: Hemsö utvecklar grundskola i Helsingfors

Fastigheten är designad av Tengbom och omfattar 14 500 kvadratmeter och har tre meter i takhöjd. Byggnaden är designad utifrån LEED Platinum och de krav som klassificeringen ställer på miljö, hållbarhet, hälsa och välmående.

”På Pembroke strävar vi efter att använda våra globala erfarenheter för att arbeta smartare lokalt och möta de unika behoven som finns i de olika marknaderna, fastigheterna och hos våra hyresgäster. Bygglovet är en viktig milstolpe i vårt långsiktiga engagemang och närvaro i Helsingfors och fastigheten stämmer väl in i Helsingfors stads vision för tillväxten och stadsplaneringen i området”, säger Kristin Willerström, Regional Director Nordics på Pembroke i en kommentar.

Läs även: Ailon och Aberdeen uppför micro living-projekt i Helsingfors

Vallgård = Vallila

Vallgård (Vallila på finska) Business Campus är strategiskt beläget strax norr om Helsingfors centrala affärsdistrikt och området är en viktig del av stadens tillväxtstrategi där antalet arbetsplatser ska dubbleras fram till år 2040.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.