Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

GRESB: Fabege högst rankade börsbolaget inom kontor

Publicerad: 17 oktober 2022, 05:53

Stefan Dahlbo och Fabege får höga rankingpoäng av GRESB.

I årets utvärdering av GRESB ökade Fabege till 94 poäng av 100, vilket innebär att bolaget rankas högst inom sektorn kontor bland börsnoterade fastighetsbolag i norra Europa. Medelbetyg i undersökning var 73 poäng.

Ämnen i artikeln:

FabegeStefan Dahlbo

GRESB:s (Global Real Estate Sustainability Benchmark) data används av mer än 170 institutionella och finansiella investerare för att övervaka investeringar och navigera i de strategiska val som krävs för att branschen ska övergå till en långsiktigt hållbar framtid.

GRESB utvärderingen omfattar ett brett spektrum såsom miljöaspekter, social hållbarhet, styrning och uppföljning. Totalt deltog över 1 800 fastighetsbolag i 73 länder i årets ranking. Medelbetyg i undersökning var 73 poäng.

– Vi har höga och ambisösa mål som driver hållbarhetsarbetet framåt inom Fabege. För att nå målen måste vi som bransch jobba tillsammans och hitta nya innovativa lösningar. Att mäta och följa upp resultatet och framgångar av vårt arbete att lära av vad andra gör bra är en viktig del i vägen framåt säger Mia Häggström Hållbarhetschef på Fabege.

Några av Fabeges hållbarhetsmål:

• Klimatneutral förvaltning år 2030.
• Halvering av scope 3 i nyproduktion till 2030 (jämfört med 2019).
• Hela fastighetsportföljen ska fortsatt vara 100 % miljöcertifierad.
Fortsatt 100 procent grön finansiering
• Genomsnittlig energiförbrukning ska 2023 uppgå till i genomsnitt max 77 kWh/kvm atemp, (i dag 74 kWh/kvm atemp).

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev