Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Företagspark ska växa

Publicerad: 1 oktober 2013, 14:18

I början av 2015 ska spaden sättas i marken för utvecklingen av Wahlbecks Företagspark i Valla som ska öka med 20 000 kvadratmeter


Ämnen i artikeln:

Linköping

I början av 2015 ska spaden sättas i marken för utvecklingen av Wahlbecks Företagspark i Valla som ska öka med 20 000 kvadratmeter

– Vi skapar nu nya, spännande mötesplatser där studenter och företag kan samverka på ett riktigt bra sätt. I nästa steg bygger vi även en hållbar stadsdel med nya, välbehövliga bostäder, säger Paul Lindvall, kommunstyrelseordförande Linköping.

Nya Wahlbecks kommer att innehålla miljöer där forskare och studenter kan samverka med parkens företag. Det kommer att ske med stöd av Mjärdevi Science Park. Målet är att gränsöverskridande och innovativa samarbetsformer ska genera nya produkter, affärsmöjligheter och arbetstillfällen.
– Vi ser mycket positivt på projektet. Vi kan bidra med vår kunskap för att exempelvis utveckla och testa nya produkter i skarpt läge, säger Peter Värbrand, vicerektor för samverkan, Linköpings universitet.

Nya Wahlbecks och utvecklingen av stadsdelen Östra Valla
Wahlbecks Företagspark ligger i Östra Valla, Linköping. Nuvarande verksamhetsyta uppgår till cirka 30 000 kvadratmeter. Den kommer att öka till cirka 50 000 när parken är fullt utbyggd.

Östra Valla kommer att innehålla upp till 500 nya bostäder. Stångåstaden ansvarar för exploatering av dessa bostäder och kommer att samarbeta med flera aktörer på marknaden.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Linköpings kommun

Ämnen i artikeln:

Linköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.